خبرگزاری مهر – گروه استان ها: طوفان شدید شن که از شب گذشته در شرق استان کرمان آغاز شده است همچنان ادامه دارد و زندگی عادی مردم را مختل کرده است.
همین چند روز قبل بود که رئیس سازمان محیط زیست در سفر به استان کرمان، طرح های کنترل کانون ریزگرد در استان کرمان را مطرح کرد اما گویی طوفان شن و ریزگردها نمی خواهد دست از سر بزرگترین استان کشور بردارد.
این روزها همه از خوزستان و روزگار خاکی اش می گویند، اما عده ای از مردم محروم ترین منطقه استان کرمان در حالی سال هاست خاک نفس می کشند که هیچ اقدام عملی برای رفع این مشکل نشده است.
امروز ریگانی ها مانند شب تاریک بود و جاده های استان کرمان به سمت سیستان بلوچستان و راه های ترانزیتی به سمت مرز و بندر چابهار بارها بسته شدند و دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی نیز با اعلام آموزش و پرورش در خانه ها ماندند.
چهره مردم زیر ماسک رفت/ برق ۱۳۳ روستا قطع شد
هر چند از ابتدای صبح هشدارهایی در خصوص عدم خروج افراد مسن و بیماران تنفسی و قلبی داده شد اما شدت ریزگردها به حدی بود که موج مراجعه به مراکز درمانی شهرستان از ابتدای صبح آغاز شد و ماسک ها نیز بر چهره مردم نقش بست.
در حال حاضر نیز از شدت طوفان کاسته نشده است و روند طوفان و ریزگردها ادامه دارد و بسیاری از راه های روستایی، راه های شهری و حتی معابر داخل شهر ریگان زیر شن فرو رفته است.
در حال حاضر از شدت طوفان کاسته نشده است و روند طوفان و ریزگردها ادامه دارد و بسیاری از راه های روستایی، راه های شهری و حتی معابر داخل شهر ریگان زیر شن فرو رفته است
طبق آخرین خبرها ۵۰ روستا در محاصره شن های روان است و تلاش برای بازگشایی راه های روستایی و جاده اصلی ریگان به چابهار ادامه دارد.
برق ۱۳۳ روستا قطع شده و تیم های امدادی به مناطق بحرانی اعزام شده و در حال رفع مشکل هستند.
اما به دلیل شدت طوفان، همچنان مشکلات ادامه دارد و برای دومین بار ستاد بحران در فرمانداری شهرستان تشکیل شده و تصمیمات لازم برای کنترل بحران اتخاذ شده است.
۱۱ هزار دانش آموز ریگانی در حالی امروز را خانه نشین بودند که در خصوص برگزاری کلاس های درس برای فردا هنوز اطلاع رسانی صورت نگرفته است و مسئولان منتظر تغییرات آب و هوایی طی ساعت های آتی هستند.
اطلاعیه ستاد بحران استان کرمان در خصوص طوفان
ستاد بحران استانداری استان کرمان نیز امروز در اطلاعیه ای عنوان کرده است که براساس آخرین نقشه های هواشناسی در مناطق شرقی و جنوب شرق و شمالی استان تا روز دوشنبه وزش باد نسبتا شدید به همراه گرد و خاک پیش بینی می شود.
گرد و خاک کاهش دید کاهش کیفیت هوا و ایجاد اختلال در تردد را موجب می شود. در این اطلاعیه از مسئولان خواسته شده تدابیر لازم را در نظر بگیرند.
این در حالی است که در هفته گدشته نیز سیلاب موجب بروز مشکلاتی در جنوب کرمان شده بود و طبق نقشه های هواشناسی انتطار می رود در ساعت های پیش رو ریزگردها جنوب کرمان را نیز در بر بگیرند.
همه دستگاه های امدادی در ریگان آماده باش هستند
فرماندار ریگان در گفتگو با مهر اظهارداشت: تدابیر لازم در نظر گرفته شده است و در حال تلاش هستیم مشکلات بسته شدن راه ها و قطعی برق را رفع کنیم که اقدامات مناسبی هم در این زمینه صورت گرفته است.
امین باقری افزود: از مسافران هم می خواهیم تا پایان طوفان شن از تردد در محور چابهار- ریگان جدا خودداری کنند.
وی تاکید کرد که دید افقی به شدت کاهش یافته و برخی راه ها دچار شن گرفتگی شده همچنین ۵۰ روستا در محاصره شن های روان قرار گرفته اند.
وی وضعیت شهرستان را در روز جاری بحرانی دانست و افزود: باید برای کنترل طوفان های شن در شهرستان ریگان چاره اندیشی جدی شود چون طوفانی که تا چند سال قبل روستاها را درگیر کرده بود حالا شهر را دچار مشکل اساسی کرده است و باید برای رفع این مشکل چاره اندیشی کرد.
وی از شن گرفتگی مزارع، باغ ها و قنات ها خبر داد و گفت: از مردم می خواهیم تا زمان رفع مشکل طوفان از تردد غیرضروری خودداری کنند و به خصوص افراد در معرض خطر مانند کودکان و سالمندان و بیماران از خانه ها خارج نشوند.
وی از آماده باش نیروهای امدادی در شهرستان خبر داد و افزود: طی دو روز گذشته ۹۹ نفر به مراکز درمانی مراجعه و خدمات لازم را دریافت کرده اند اما از مردم می خواهیم از ماسک های استاندارد استفاده کنند و تدابیر لازم را در نظر بگیرند.
هنوز برآورد دقیقی از خسارت ها نداریم اما طی امروز و دیروز خسارت های قابل توجهی به سیستم برق رسانی، کشاورزی، راه ها و کشاورزی وارد شده است
وی افزود: هنوز برآورد دقیقی از خسارت ها نداریم اما طی امروز و دیروز خسارت های قابل توجهی به سیستم برق رسانی، کشاورزی، راه ها و کشاورزی وارد شده است.
وی همچنین از نجات ۱۰ مسافر در جاده های شهرستان خبر داد و گفت: نیروی های پلیس راه، هلال احمر، راهداری و اورژانس در آماده باش کامل قرار دارند.
جانشین فرمانده پلیس راه استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: دید افقی در جاده های شرق استان به خصوص ریگان کاهش یافته است.
سرهنگ علی رضایی افزود: از راننده های می خواهیم در صورت امکان از تردد در مسیر ریگان - چابهار تا رفع مشکل طوفان شن خودداری کنند.
وی گفت: در صورت ضرورت با سرعت کم و چراغ های روشن حتی در طول روز از این محور عبور کنید.
از آسمان خاک می بارد
روز جاری در حالی در ریگان سپری شد که آسمان شهر کاملا خاکستری بود و معابر عمومی و خانه ها مملو از شن شده است.
طی سال های اخیر طرح های مختلفی در راستای گسترش پوشش گیاهی در ریگان انجام داده است اما علیرغم اقدامات صورت گرفته ۱۶ روستا به دلیل توسعه بیابان متروک شده و خشکسالی موجب شده حالا شهر ریگان نیز در معرض بیابان زایی قرار گیرد و پیش بینی می شود ادامه این مشکلات موجب افزایش موجب مهاجرت ها در منطقه شود.
شرق کرمان شامل شهرستان های بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در فصول مختلف سال تحت تاثیر بادهای ۱۲۰ روزه سیستان است و خشکسالی های متوالی و از بین رفتن پوشش گیاهی و مرتعی نیز این پدیده را تشدید کرده است.
شهرستان ریگان در ۲۸۵ کیلومتری شرق کرمان نیز کانون ریزگردها به شمار می رود و توفان شن تاکنون ۱۶ روستای این شهرستان را خالی از سکنه کرده است.
نظر شما